VerenigingsCentrum WeespAdres en openingstijden

Adres:
Kosterijland 3
3981 AJ, Bunnik.
tel.: 085 - 105 1199

Openingstijden:
woensdag op afspraak, elke donderdag en 2ezaterdag 10.00-16.00u
(uitgezonderd feestdagen)

en u wilt toch eens zien wat het Verenigings Centrum u te bieden heeft, kom vrijblijvend eens kijken!

Zie voor bereikbaarheid: adressen NGV

Een folder van het verenigingscentrum kunt u hier downloadenWarning: include(../common/WordtLidNGV.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/ngvind/domains/ngv-indexeren.nl/public_html/NGVinfo/inhoudVC.php on line 47

Warning: include(../common/WordtLidNGV.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/ngvind/domains/ngv-indexeren.nl/public_html/NGVinfo/inhoudVC.php on line 47

Warning: include(): Failed opening '../common/WordtLidNGV.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php74/lib/php') in /home/ngvind/domains/ngv-indexeren.nl/public_html/NGVinfo/inhoudVC.php on line 47

Diensten in het VerenigingsCentrum
Biografische Documentatiedienst beheert een uitgebreide collectie biografische gegevens, foto's, bidprentjes (ca 400.000 stuks) en familiedrukwerk. Deze dienst beheert tevens het uniek Centraal Naamregister met ongeveer anderhalf miljoen verwijzingen naar familienamen. Een groot deel is digitaal ontsloten.
Bibliotheek-boeken
Bibliotheek-periodieken
In de bibliotheek-boeken kunt u allerlei genealogische, biografische en geografische werken uit binnen- en buitenland raadplegen.
De bibliotheek-periodieken biedt een grote verscheidenheid aan genealogische, heraldische en historische tijdschriften en uitgaven van familieverenigingen uit zowel binnen- als buitenland.
Knipseldienst beschikt over miljoenen familieadvertenties, informatie over geëmigreerden, faillisementen, jubilea en onderscheidingen, verzameld uit landelijke en regionale dagbladen. Ze zijn gesorteeerd op familienaam en vormen een prachtige bron.
In de verzameling ligt het zwaartepunt op de periode vanaf het midden van de 20e eeuw. Toch is er ook veel uit de eerste helft van de vorige en zelfs de 19e eeuw. Onze oudste knipsels dateren van 1795!
Ons materiaal van deze eeuw is een belangrijke bron voor uw onderzoek omdat de Burgerlijke Stand vanaf 1902 voor geboorten, vanaf 1912 voor huwelijken en vanaf 1932 voor overlijden niet openbaar is.
Genealogische onderzoekers vinden zelfs na jaren speuren nog onbekende gegevens van vroeger en heden in onze collectie. Ons knipselmateriaal op familienaam gesorteerd, maakt het familiespeurders vaak mogelijk om stamboomfragmenten of andere genealogische schema's samen te stellen.
Heraldisch archief is een combinatie van een bibliotheek en enige heraldische kaartsystemen. Deze laatse bevatten op achternaam gerangschikte wapenbeschrijvingen, afbeeldingen en/of verwijzingen naar niet in druk verschenen wapenboeken en heraldische publicaties.
Behalve hierover kan ook informatie verschaft worden over huismerken, ex-librissen, oorkonden, vlaggen en medailles. Medewerkers adviseren de bezoeker, die met een vraag over een familiewapen komt.
Dienst Microfiches beheert verzamelingen op microfiches die o.a. wereldwijde indexen op naam, plaats en onderwerp bevatten. Ook is er een recente uitgave van genealogische bestanden van de Kerk van Jezus Christus en de Heiligen der Laatste Dagen (Mormonen).
Informatie Afdeling Dit onderdeel van de Interne Dienst verschaft in ons Verenigingscentrum op verzoek informatie over de daar aanwezige collecties en de manier waarop u deze bij uw onderzoek doelmatig kunt gebruiken. Daarnaast verzamelt deze afdeling veel algemene informatie over genealogische en topografische bronnen, literatuur en te raadplegen specialisten in binnen- en buitenland. Deze informatie is vastgelegd in documentatiemappen.

Als u met uw onderzoek bent vastgelopen of een specifiek onderwerp wilt aanpakken, zal men graag proberen u een nieuwe zoekrichting te wijzen. Schroom niet uw probleem hier op tafel te leggen!
Kantine Als u even van uw onderzoekingen wilt bijkomen dan kunt u voor een klein bedrag in onze kantine terecht voor een kop koffie of thee of, als u dat liever heeft, frisdrank. Ook kunt u hier uw meegenomen lunchpakket gebruiken.
| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy |