Nieuws van de NGV

Details nieuwsmelding

Alternatief voor Zoekakten

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 31 okt 2017 door Dhr. A.J. Coopmans


Wilt u rechtstreeks zoeken via de website van FamilySearch, doe dan het volgende :

1. Open de website Familysearch ( link: link ) en klik op “Search”
2. Klik daarna bovenin op de button “Catalog”
3. Vul nu de gemeente in waar je naar op zoek bent
4. Kies voor “Search” en je ziet alle collecties die ze van die plaats hebben. (lang niet alles staat online). Achter “Civil Registration” (burgerlijke stand) staat tegenwoordig meestal (2), dat is 2 colllecties, dus ook de aktes tot 1910. Klik op “Civil Registration”
5. De collectie “1796-…” zijn de klassieke films en “…-1920 zijn de digitale beelden. Als je daar op klikt zie je de hele collectie aan digitale beelden. Als er een cameraatje achter staat staan de beelden online. Klik op de camera en je kunt browsen. Staat er een vergrootglas bij dan zijn die beelden geïndexeerd en kan dat stuk op naam worden doorzocht als je op het vergrootglas klikt.
Je kan via “Catalog” en “Civil Registation” de andere collecties natuurlijk ook openen en je kan alle andere collecties van FamilySearch zien ofschoon die nog niet allemaal online te raadplegen zijn. Je kan alles wat nog niet online is eventueel wel bestellen om in een Familycentre te bekijken.Met hartelijke dank aan de heer Mathieu Kunnen, hoofd- & eindredacteur van het Driemaandelijks tijdschrift voor Familiegeschiedenis “De Rode Leeuw” van de Kon. Ver. Familiekunde Vlaanderen- Provincie Limburg vzw. (2017/2, p.44.)

https://familysearch.org/

Geplaatst door Dhr. A.J. Coopmans op 31 okt 2017 15.24 Laatste aanpassing door: Dhr. A.J. Coopmans op: 31 okt 2017 15.48


Aantal malen gelezen: 2051


Notice: Undefined index: lnummer in /home/ngvind/domains/ngv-indexeren.nl/public_html/Nieuws/ListItem.php on line 92

Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden